krediet-aanvragen

We vergelijken teveel, en te weinig

We zijn er inmiddels aan gewend dat we prijzen en aanbieders moeten vergelijken. Het vergelijken van aanbieders, producten, diensten en prijzen kan namelijk veel geld opleveren, en het zorgt ervoor dat we het meeste voor ons geld krijgen. In sommige gevallen kunnen we hier echter veel te ver in gaan, maar op de momenten dat het er echt toe doet, besluiten we om geen vergelijkingen te maken, maar te kiezen voor de meest bekende weg. Doen we dit online vergelijken eigenlijk wel goed?

Verkeerd vergelijken

Op het moment dat je online gaat winkelen, wil je uiteraard de beste prijzen hebben voor de producten die je nodig hebt. Dat is logisch, waarom zou je teveel betalen? Maar vergeet niet dat het maken van de vergelijking ook veel tijd kan gaan kosten. Wanneer je alle aanbieders naast elkaar gaat zetten, ben je in de meeste gevallen wel een paar uur zoet, zeker wanneer je op een gegeven moment het overzicht verliest. Daarnaast zie je veel meer dingen dan nodig is, en dat kan ervoor zorgen dat je die sneller ook in het winkelmandje gooit, waardoor het al met al weer duurder wordt. Maar het kan nog erger. Op sommige momenten kom je erachter dat je een uur druk geweest bent met het maken van vergelijkingen in het onderzoek, en dat je nog niet eens een paar euro bespaard hebt. Of je hebt eindelijk de goedkoopste gevonden, maar dan blijken de verzendkosten een stuk hoger te liggen dan bij de andere aanbieders…

Het kan uiteraard nog een stukje erger. De mensen die veel vergelijkingen maken op het internet, zijn namelijk meestal de mensen die een abonnement hebben voor de televisie die zij al jaren hebben, en die zij doorgaans niet aan willen passen. Dit zijn ook de mensen die niet gaan vergelijken op het moment dat zij een lening of een krediet af willen sluiten. In plaats van de prijzen op internet te vergelijken, gaan zij vaak direct naar de eigen bank toe, en dat is opvallend. Bij het vergelijken van deze diensten en producten zijn de verschillen namelijk wel opvallend groot doorgaans, en hier kan het vergelijken dan wel veel geld opleveren.

Wanneer je graag aanbieders of prijzen wilt vergelijken, vraag je dan altijd eerst even af wat de mogelijke opbrengst is, en hoe groot de investering is, zelfs wanneer dit alleen maar vrije tijd is die je besteedt aan het vergelijken.