CBS2

Verantwoord ondernemen

Het lijkt erop dat deze jonge bedrijven de toekomst kunnen gaan worden van het ondernemend Nederland. De rol van de ZZP sector lijkt uitgespeeld te zijn, de jongere bedrijven groeien hard en weten veel werk naar zich toe te trekken, waardoor zij constant meer personeel, goederen en diensten nodig hebben.

Dit zorgt ervoor dat de werkgelegenheid op andere vlakken ook aantrekt en dit stimuleert op de langere termijn de economie vanaf alle kanten. De meeste mensen hopen dat de kredietverlening en leningen blijven komen zodat deze ondernemers ook echt een kapitaal kunnen gebruiken om de snelle groei te ondersteunen. Wanneer de middelen op een gegeven moment wegvallen, zullen de kleinere bedrijven namelijk direct in de problemen komen, zeker wanneer het jongere bedrijven zijn die nog geen eigen kapitaal op de balans hebben kunnen vergaren om zulke situaties op te vangen in de toekomst.

Vooralsnog lijkt het er wel op dat de banken en kredietverstrekkers mee willen werken, en zolang de bedrijven kunnen blijven groeien, zal het terugbetalen van de kosten ook geen probleem worden.