zakelijk krediet aanvragen

Veel consumenten betalen teveel voor leningen

In 2015 is een scherpe daling te zien in de rentes die betaald moeten worden om een lening af te kunnen sluiten. Dit heeft te maken met de marktwerking van de economie. Geld wordt goedkoper zodra er een crisis is, en daarvan kunnen de consumenten profiteren. In 2015 hebben niet alle mensen evenzeer kunnen profiteren van de lagere rentes. Sterker nog, veel mensen hebben er weinig van kunnen merken, omdat zij vasthielden aan hun eigen banken. In 2016 zet deze trend naar alle waarschijnlijkheid door. De rentes vallen doorgaans lager uit en het lenen van geld is veel goedkoper, net als het afsluiten van een krediet. Maar om dat echt goed voor elkaar te kunnen krijgen, is het nodig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Naar de eigen bank

Wanneer mensen een lening nodig hebben, gaan zij doorgaans eerst naar hun eigen bank. Daar is niets mis mee. Het is handig om een idee te hebben van de prijzen en de voorwaarde die de eigen bank hanteert. Zet echter niet direct een handtekening onder de voorstellen van de bank. Het is namelijk vaak zo dat de banken slechts een bepaald percentage van de renteverlaging doorberekenen aan de klanten. Op die manier merk je als consument nog steeds weinig van de betere rentes, want de banken verdienen op deze manier meer geld dan dat jij kunt besparen. Het is altijd goed om eerst even verder te kijken.

Verschillende aanbieders vergelijken is altijd handig wanneer je op zoek bent naar de beste prijzen, maar in het geval van een lening kan het vaak nog veel meer geld opleveren. Niet alle aanbieders van leningen en kredieten houden namelijk renteverlagingen achter. Wanneer de betere rentes volledig doorberekend kunnen worden aan de klant, kan de aanbieder nog steeds geld verdienen aan het grote aantal leningen dat verstrekt is, zonder dat de consument daar de dupe van wordt. Daarom is het verstandig om niet direct te kiezen voor de keuze die het meest voor de hand lijkt te liggen. In de meeste gevallen is dit namelijk zeker niet de goedkoopste keuze, en het zal al snel blijken dat het ook op andere vlakken niet de meest voor de hand liggende keuze zal zijn. De banken hebben een vaste positie op de markt en daar verdienen zij het meeste geld aan. De klanten komen toch wel, omdat zij niet de vergelijkingen maken die zij zouden moeten maken om echt tot de beste aanbieder te kunnen komen.