images44

Stijging verkoop caravans en campers

In Nederland is een sterke stijging te merken in het aantal verkochte campers en caravans. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is er een stijging te zien van meer dan 20 procent. Daarbij moet wel gezegd worden dat de periode vorig jaar een karige periode was. De berichten over de economische crisis hebben een stempel gedrukt op de uitgaven die gedaan zijn in 2015. Toch is het een goed teken. Er zijn steeds meer mensen die geld lenen om een aankoop te doen als een camper of caravan. Het zijn namelijk voornamelijk de nieuwe modellen die goed zijn gaan lopen, en die betaal je niet even uit je broekzak.

Meer leningen

De aankopen zijn een goed teken voor de economie die lange tijd geleden heeft onder de stilstand, maar alleen deze aankopen zijn uiteraard niet genoeg om de economie weer op het goede plan te krijgen. Duidelijk is dat er meer mensen geld zijn gaan lenen om toch de aankopen te doen. De plaatselijke aanbiedingen hebben de rest weten te doen. De stilstand is namelijk ook voor de verkopers niet goed, die vorig jaar verliezen hebben moeten draaien vanwege de kosten die ook gemaakt moeten worden op het moment dat er geen verkopen gedaan worden.

Het lenen van geld is op dit moment bijzonder goedkoop. De meeste mensen zijn inmiddels zo ver dat zij niet direct naar hun eigen bank gaan. Het is immers vele malen beter om de aanbieders te vergelijken, je koopt immers ook niet de eerste camper of caravan die je tegenkomt. Door het vergelijken kun je veel geld en veel zorgen besparen, want de rentes en de voorwaarden lopen ondertussen sterk uiteen. Daar komt nog eens bij dat niet alle aanbieders het geld even snel over willen maken, en wanneer je die ene camper op het oog hebt die je altijd al zocht, dan is een beetje haast wel geboden.

Waarom caravans?

De aanloop op de caravans en campers heeft met veel aspecten te maken. Een ervan is dat de mensen niet meer naar Zuid-Europa op vakantie willen in verband met de problemen die er in de landen van de Europese Unie zijn. Een andere reden is dat mensen meer vrijheid willen hebben wanneer zij op vakantie zijn. Wanneer je volledig mobiel kunt zijn tijdens de vakantie, dan is dat het meest optimale gevoel van vrijheid dat je kunt hebben tijdens de vakantie en daarmee is de keuze meer dan logisch.