gb1

Ondernemers opnieuw in de problemen

Het MKB en de kleinere bedrijven die vooral vanuit huis gedraaid worden, zaten al vaak in de problemen. De economische crisis duurde lang en de reserves werden gebruikt om het hoofd boven water te houden. Nu de economie weer aan begint te trekken, moet het geld worden verdiend, maar in veel gevallen zijn de problemen nog lang niet opgelost. Zeker niet nu gebleken is dat steeds meer kleine bedrijven nieuwe problemen hebben zien verschijnen. Het probleem van de wanbetalers. De klus wordt geklaard, er zitten veel uren in en materiaal, maar vervolgens blijft de betaling uit. Een eerste herinnering wordt gestuurd, een tweede, maar de stap naar de rechter blijft in veel gevallen uit. Waarom? Omdat het in veel gevallen simpelweg te duur is, en teveel tijd kost.

Ondernemers op zoek naar geld

De meeste kleine ondernemers hebben een kleiner bedrijf en halen daar ook met regelmaat het geld uit voor het huishouden en de uitgaven die gedaan moeten worden. Op het moment dat er problemen ontstaan op het zakelijk gebied, betekent dit direct ook problemen op het persoonlijke vlak. De uitgaven kunnen namelijk niet meer betaald worden en dat leidt tot problemen. Een oplossing is om geld te gaan lenen, als voorschot, maar dan moet er zekerheid zijn over de toekomst. Wanneer die betaling in de toekomst alsnog komt, is er immers geen probleem. Maar die zekerheid is er niet en die zekerheid kan ook niet geboden worden. Dat is een groot probleem. De meeste kleine ondernemers hebben namelijk relatief hoge uitgaven, zeker wanneer er verzekeringen op de achtergrond meelopen.

Weinig begrip

De situatie is geen goede situatie en op dit moment wordt er weinig aan gedaan. Er is te weinig begrip voor de ondernemers die op zoek zijn naar geld en mogelijkheden. Dit zorgt voor veel problemen. Het beste dat een ondernemer in deze situatie kan doen, is navragen bij de verzekering of het aanspannen van een rechtszaak tegen de wanbetalers gedekt wordt. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om te zoeken naar een verzekering die deze kosten wel dekt. Volgens de meeste experts zal deze ontwikkeling namelijk aan blijven houden omdat de meeste ondernemers met problemen zitten. Dit betekent dat het een langere tijd zal duren voordat deze situatie weer opgelost zal zijn.