-2140975504-36

MKB blijft verlegen zitten om leningen

Het MKB heeft nog altijd problemen met het rondkrijgen van de financiƫle plaatjes binnen het bedrijf. Veel kleinere bedrijven hebben een kapitaalinjectie nodig om verder te kunnen gaan, maar zij kunnen de banken niet overhalen om met hen in zee te gaan. Het uitbreiden van de hypotheek wordt geweigerd, en ook de kredieten lijken op het moment stil te staan. Op het moment dat er echt geld nodig is, willen de banken niet meer meewerken omdat er in het verleden teveel problemen geweest zijn bij het MKB in het algemeen. Maar moet je wel naar de bank gaan als ondernemer die verlegen zit om geld?

Het internet

De banken lijken een beetje een concept te zijn geworden van de vorige eeuw. De meeste mensen zoeken op het internet naar informatie en leningen, en veel leningen worden dagelijks afgesloten op het internet omdat het sneller en makkelijker is. De ondernemers van vandaag hebben het idee dat het vooral de particulieren zijn die via het internet lenen, maar ook dat is al lang niet meer waar. Er zijn veel bedrijven die online naar geld zoeken, en bedrijven die online geld aanbieden om geld te verdienen aan de rente. Het is de hoogste tijd om eens aan je pitch te gaan zitten dus!

Wanneer je als ondernemer geld wilt lenen via het internet, is het goed om de jaarcijfers alvast klaar te leggen, samen met het idee dat je ten uitvoer wilt brengen. Veel van de ondernemers die online naar geld zoeken, zijn ondernemers die net begonnen zijn. Zij hebben nog geen gegevens en vaak geen concrete plannen die zij voor kunnen leggen. Zij zorgen ervoor dat een groot gedeelte van de leningen niet gedekt worden, maar wanneer je alles goed voor elkaar hebt, is het veel makkelijker om een lening rond te krijgen. Er zijn namelijk genoeg bedrijven en mensen met veel geld die hun geld aan het werk willen zetten, maar zij willen niet direct het maximale risico lopen. Hoe beter jij het risico in kunt dekken, hoe lager de drempel is voor investeerders om mee te gaan met jouw idee. Zeker wanneer er meerdere investeerders een deel van de lening voor hun rekening kunnen nemen, waarmee het risico nog eens veel kleiner zou kunnen worden. Dus wil je als ondernemer aan vreemd vermogen komen, dan is het internet een prima plek om te beginnen met zoeken.