-2140975237-0

Het oversluiten van verschillende leningen

Iedereen weet dat het niet handig is om tegelijkertijd meerdere leningen te hebben. Kredietverstrekkers weigeren in de meeste gevallen ook mensen die al een lening hebben, omdat het risico hierdoor vele malen hoger komt te liggen. Dat we het bijna allemaal weten, betekent echter niet dat deze situaties in alle gevallen vermeden kunnen worden. Soms is het gewoon een samenloop van omstandigheden waardoor er ineens twee of meer leningen tegelijkertijd op een huishouden rusten. In dat geval is het verstandig om direct op zoek te gaan naar een oplossing. Meerdere leningen zijn namelijk nooit bevorderlijk. Allereerst is het overzicht op deze manier veel sneller weg, en aan de andere kant zijn de leningen op deze manier onnodig duur. Het oversluiten van de leningen is een goed begin.

Oversluiten van leningen

Wanneer je als consument of ondernemer meerdere leningen tegelijkertijd hebt lopen, dan is er minder overzicht. Alle partijen moeten maandelijks hun geld hebben, en dat betekent dat er geschoven moet worden. Zou het niet veel makkelijker zijn wanneer alle leningen bij dezelfde partij zouden staan? Dat is het zeker. Het zou ook een stuk goedkoper zijn. Kredietverstrekkers willen namelijk een bepaald percentage aan opbrengst hebben. Leen je een kleiner bedrag, dan is de effectieve rente vaak wat hoger, omdat de administratiekosten over een klein bedrag verdeeld zijn. Leen je wat meer, dan is er vaak wat meer mogelijk, zoals een beetje speling in de rente.

Het oversluiten van leningen is vaak makkelijker dan je denkt. De kredietverstrekkers en banken nemen geen nieuwe leningen aan voor personen die een aantal leningen open hebben staan, maar in het geval van oversluiten van leningen wordt er een andere constructie bedacht. De lening wordt geaccepteerd, maar voordat jij geld krijgt, wordt het geld verdeeld over de schuldeisers. Die leningen worden dus eerst afbetaald, waardoor jij nog maar één lening hebt lopen. Aangezien dit om een hoger bedrag gaat dan de afzonderlijke bedragen die je open had staan, zal de rente vaak lager uitvallen en aangezien alles bij één partij loopt, hoef je maar één kredietverstrekker te betalen aan het einde van de maand, waardoor er veel meer overzicht is. Daarnaast weet je altijd precies hoeveel er nog openstaat aan de lening, zonder dat je eerst rekensommen moet gaan maken, en dat scheelt een hele boel onrust.