Geld lenen voor een auto of leasen?

Op het moment dat de huidige auto niet meer voldoet aan de eisen, zijn er verschillende mogelijkheden die doorgenomen kunnen worden. Je kunt bekijken of het de moeite waard is om de auto te laten repareren. Is de auto echter al wat ouder, dan zal al snel blijken dat dit de kosten niet meer waard is. Is de auto wat nieuwer, dan kun je even berekenen of het verstandig is. Kijk hierbij vooral even naar wat er precies kapot is. Is er een snaar stuk, dan is er een grote kans dat er meer onderdelen stuk zullen gaan. Is het de moeite niet waard om de auto te laten repareren, dan zijn er andere mogelijkheden die interessanter kunnen blijken.

Op naar een nieuwe auto

Een nieuwe(re) auto is altijd een goede keuze. Vaak is het verbruik van de auto lager, en wanneer er echt een groot verschil is, dan kan dit zelfs schelen in de wegenbelasting. Daarnaast heeft een nieuwe auto vaak nog garantie, en zijn er wat minder reparaties nodig. Krijg je er direct nieuwe banden bij, dan ben je ook al direct klaar voor het seizoen. Een uitgave die dus veel geld kan besparen op maandelijkse basis.

Maar hoe schaf je die auto aan? Er zijn tegenwoordig verschillende constructies mogelijk. Je kunt er voor kiezen om de auto te kopen met geleend geld, maar je kunt de auto ook op basis van lease meenemen naar huis. Welke van de opties is dan het beste?

Dat is lastig te zeggen. Het beste is om het prijsverschil uit te rekenen en te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Vaak is de auto aankopen op afbetaling bij de dealer de meest dure vorm. Het is handiger om geld te lenen en dat mee te nemen naar de dealer, om zo de auto aan te schaffen. Er zijn echter ook steeds meer mensen die een lease aangaan. Zij kiezen ervoor om niet de eigenaar van de auto te worden, maar voor een bepaald bedrag per maand gebruik te maken van de auto. Zij hoeven dan de wegenbelasting en de verzekering ook niet te betalen in de meeste gevallen en dat kan aantrekkelijk zijn. Zeker wanneer je weet dat je de auto voor een kleiner bedrag over kunt nemen wanneer de leaseperiode afloopt. Ook hierbij is het verstandig om eerst een paar berekeningen te maken, zodat je precies weet wat je kiest en wat dit gaat kosten. Op die manier weet je altijd dat je de best mogelijk keuze gemaakt hebt voor jouw wensen en jouw portemonnee.