woonbonus-800x533

Geld besparen door te lenen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar slimme manieren om geld te verdienen. Vaak heeft dit niet zozeer te maken met meer inkomen verwerven. Wanneer je ervoor kunt zorgen dat je maandelijkse lasten lager komen te liggen, blijft er immers ook meer geld over en dat geld is goed te zien als een pure winst. Helaas is dit niet altijd even gemakkelijk. Stoppen met roken kan veel geld besparen, maar de mensen die niet roken, die hebben hier niets aan. Een manier die voor alle mensen werkt, is bekijken of je dingen in huis hebt die teveel energie gebruiken. Een verouderde auto waar teveel reparaties aan zitten, een oudere wasmachine die wel erg onzuinig is, of een vloer die zo koud doortrekt dat iedereen het fris heeft in huis. Wanneer je deze dingen vervangt, bespaar je maandelijks veel geld.

Investeren komt eerst

Om dit voor elkaar te kunnen krijgen, is er eerst een investering nodig. Dit is geld dat niet altijd aanwezig is in huis. Het is dan een optie om te gaan sparen, maar geld sparen is lastig wanneer er teveel uitgegeven wordt aan dingen die eigenlijk niet zo relevant of verstandig zijn. Hoe langer je doorgaat met teveel betalen voor de onzuinige producten, hoe langer het duurt voordat je kunt gaan besparen. Daarom kiezen de meeste mensen in dit geval voor lenen. Op die manier heb je het geld snel in de hand, kun je de nodige investeringen doen en kun je direct beginnen met het besparen van geld op maandelijkse basis. Dat heeft direct een leuk voordeel. Het kan namelijk maar zo zijn dat de maandelijkse besparingen de rente op de lening opheffen. In dat geval leen je wel heel voordelig geld.

Is dit verstandig?

Er zijn veel mensen die zich afvragen of dit een verstandige aanpak is. Het lenen van geld brengt immers wel een drempel met zich mee, en verhoogde lasten voor de aankomende maanden. Hoewel beide factoren zeker waar zijn, zijn de besparingen doorgaans veel meer waard dan dat. De besparingen lopen namelijk ook door op het moment dat de lening al afbetaald is. Al het geld dat dan nog bespaard kan worden, is pure winst. Om te kijken of het de moeite waard kan zijn voor jou, moet je een berekening maken. Wat is het verschil tussen de maandelijkse lasten nu, en de maandelijkse lasten wanneer je aan de slag bent gegaan met de problemen? Wanneer je dat verschil berekend hebt, weet je precies hoeveel geld je precies kunt besparen, en of het de moeite wel of niet waard is.